Препоръки за правилна употреба

УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

За да запазите за дълго време Вашите обувки в добро състояние е нужно да ги поддържате, спазвайки следните указания:
Използвайте Вашите обувки по предназначение, например ежедневните обувки за улицата не са пригодени за неравни и насечени терени за туризъм.
*Намокрените обувки да не се сушат в непосредствена близост до печка или радиатор, а при стайна температура, тъй като излагането им до уреди за отопление причинява напукване на кожата и разлепване.
*Не перете обувките си в пералня.
*Препоръчвително е след носене обувките да се оставят да „почиват“ минимум 24 часа, за да се даде възможност на кожата да изсъхне от поелата от краката влага. Така обувките се предпазват от деформиране и се удължва техния живот.
*Отстранявайте с мека, влажна кърпа следите от сол и луга през зимата и импрегнирайте кожата на обувките против вода с препарат подходящ за целта.
*При носене се съобразявайте със спецификата на материалите, от които са изработени Вашите обувки /пример: обувки с подметка от гьон не бива да се носят в мокро и влажно време/.
*Срокът за уреждане на рекламацията е 30 дни от датата на получаване на продукта 

За рекламация се приемат само почистени и измити обувки
Рекламации не се считат за основателни в следните случаи:
*При неспазване на горепосочените указания.
*При увреждания и дефекти, които са резултат от неправилна употреба и поддържане или са причинени умишлено.
*Преждевременно износване в следстие на експроатация в екстремни условия – износване на капачката на тока.
*Разместване на стелките и деформация на обувката в следствие на вода, кал или специфична походка, както и изпотяване на ходилата.
*Изменение цвета на кожата след неправилно изполвани средства за оцветяване и почистване – когато обувките не са водонепромокаеми, ако обратното не е изрично записано в етикета – увреждания или цялостна загуба, в резултат на небрежност на елементи с декоративен характер/катарами, връзки, капси, етикети, емблеми и др./.